Stamboom van Rijn
Tak van Katwijk-II (nazaten van Jacob)

Hoofdpagina

De grote tak van Katwijk

De nazaten van Jacob van Rijn (rond 1700)

Jacob is een zoon van Cnelis (Cornelis)Jansz van Rijn ( 1659 ) en Maertie Klaas (van der PLas of Geijteman). Tevens is Jacob een broer van de Jan van Rijn (geb. rond 1699 en leidt naar de tak van Dreumel) en Gerrit (Gerardus) van Rijn (geb. datum onbekend) en leidt via zijn zoon Jan van Rijn 1747 naar de tak van Tiel)
Van de bovenvermelde broers heb ik nog geen doopinschrijving gevonden, terwijl van hun vijf zusters de doop wel in boek 11 (DTB) van Oegstgeest heb gevonden.
Als leidraad neem ik hiervoor de informatie van de Werkgroep Genealogie van het Katwijks Museum.Een nieuwtje wat de afgelopen weken is gebleken, dat er ook een Nederduits Hervormd/gereformeerd/protestantse stroming in de tak van Katwijk zit.
Vooral bij de nazaten van Claas en Jacob van Rijn, twee broers van de bovenvermelde Gerrit van Rijn. Hierbij is gebleken dat Dirk van Rijn, nu 85 jaar en medeoprichter van de Werkgroep Genealogie in Katwijk, nu ook tot deze stamboom behoort.
Dirk van Rijn had ik al in de jaren tachtig ontmoet. Maar doordat hij niet katholiek was, hebben wij met de informatie van toen niet naar elkaars stamboom verder gekeken.

Verder zal ik in de komende tijd, met de tot mij beschikking staande informatie middels deze pagina, de pagina's van de betreffende tak uit Katwijk op deze website gaan opzetten en uitbouwen.
Een heel kleine start is al gemaakt, maar hoop de info en pagina's inzake de tak van Katwijk beetje bij beetje uit te kunnen breiden.


----Onderstaand had ik al vanuit de lijst van de Werkgroep Genealogie van het Katwijks Museum overzichten van alle nazaten van Jacob gemaakt. Dat zijn behoorlijk grote overzichten geworden van rond de 1000 van R(h)ijns. Met rooms katholieke en protestantse stromingen. De komende jaren zal ik proberen ze allemaal op de website te zetten met voor ieder een eigen pagina. Doch de overzichten zijn al interessant genoeg om apart op de website te zetten.
Deze overzichten hebben verder geen link naar andere delen van deze website.

Klik op een onderstaand overzicht voor het bekijken van de informatie.

Schema nazaten Jacob


Onderstaande overzichten zijn momenteel even niet geheel bijgewerkt.

Overzicht nazaten Jacob op naam

Overzicht nazaten Jacob op omgekeerde doop- (vr 1812) of geboortedatum.
======================================================
Geraadpleegde Archieven op volgorde plaatsnaam
Klik op naam archief of direkt zoeken om direkt naar de betreffende site en/of pagina te gaan.


Genealogie Club van het Katwijks Museum, Katwijk aan Zee.
Gemeente Archief Oegstgeest.

------------------------------------------------Cnelis 1659

Index op naam en geboorte datum tak Katwijk-II

Schematisch overzicht tak Katwijk-II

vragen wachten op antwoorden

Contact